Студен шоколад

Студен шоколад

 

 Необходими продукти:

  • 100 г тъмен шоколад
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1 бр. жълтък
  • 1 ч.ч. хладко прясно мляко
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 1 л ледено прясно мляко
  • канела


Начин на приготвяне:


Жълтъците се разбиват с 3 с.л. захар, прибавя се нишестето и 1 ч.ч. прясно мляко. Сместа се слага на слаб огън да се сгъсти като крем при непрекъснато разбъркване. Към врящата смес се прибавят останалата захар и начупеният на малки парченца шоколад. Бърка се, докато се разтопят. Добавя се останалото ледено прясно мляко. Шоколадът се сервира във високи чаши, поръсен с канела и индийско орехче.

 

Източник: http://www.receptite.com/





{START_COUNTER}