Студен шоколад Необходими продукти:
- 100 г тъмен шоколад
- 1/2 ч.ч. захар
- 1 бр. жълтък
- 1 ч.ч. хладко прясно мляко
- 1 ч.л. царевично нишесте
- 1 ч.л. индийско орехче
- 1 л ледено прясно мляко
- канела
Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват с 3 с.л. захар, прибавя се нишестето и 1 ч.ч. прясно мляко. Сместа се слага на слаб огън да се сгъсти като крем при непрекъснато разбъркване. Към врящата смес се прибавят останалата захар и начупеният на малки парченца шоколад. Бърка се, докато се разтопят. Добавя се останалото ледено прясно мляко. Шоколадът се сервира във високи чаши, поръсен с канела и индийско орехче.
Източник: http://www.receptite.com/
|